Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Ρωσία: Τύμπανα πολέμου (από ΗΠΑ) στο Ιράν"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια νέου τύπου ψυχροπολεμική λογική αναδεικνύεται με φόντο την ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι Ρώσοι δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν το στρατηγικό τους ρόλο στην περιοχή κι οι Αμερικανοί πιέζουν το Ιράν μέσω του εμπάργκο. Αν ο οικονομικός πόλεμος μπορεί να μετατραπεί και σε φυσικό είναι ένα μεγάλο ερώτημα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Ιράν και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πιέσεις από το Ισραήλ με στόχο την αλλαγή του ιρανικού καθεστώτος.

«Υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη διαμάχη και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθεί το Ισραήλ τους Αμερικανούς», τόνισε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Kommersant. «Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ιράν ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Θα ήθελαν να μετατρέψουν την Τεχεράνη από εχθρό σε πιστό εταίρο και για το λόγο αυτό να αλλάξουν με κάθε μέσο το υπάρχον καθεστώς», πρόσθεσε ο ίδιος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=93560


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS