Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Αν δεν βρουν 2 τρισ. ευρώ δεν μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με καθυστέρηση και δήθεν κρυψίνοια αποτυπώνουν αυτό που θεωρείται δεδομένο από κάθε σοβαρό αναλυτή. Ότι η διάχυση των επιπτώσεων μιας Ελληνικής πτώχευσης είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές δομές της Ε.Ε. Με άλλα λόγια, ωραία τα σενάρια και οι περισπούδαστες θεωρητικές αναλύσεις αλλά η πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με αυτά! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δύο τρισ. ευρώ θα κοστίσει στα ταμεία της Ε.Ε. ενδεχόμενη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor, την οποία δημοσίευσε η σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Μπιλντ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η έρευνα αυτή κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, ενώ οι αναλυτές του Stratfor είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η έκθεση επίσης προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδο από την ευρωζώνη και κόστος ύψους 2 τρισ. ευρώ.

Στην έκθεση απαξιώνονται και χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού και η Ελλάδα κρίνεται πως δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς την Τουρκία.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η χώρα πρέπει να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης για να επιβιώσει το ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=314810


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS