Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Κύπρος: Παραδόθηκε το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς

Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε από τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής, για την φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικά του πλοίου Monchegorsk, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού.

Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου και η ομάδα του παρέδωσαν το πόρισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα, το οποίο εκτιμάται ότι θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα στην Κύπρο για το επόμενο διάστημα, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, δήλωσε ήσυχος με τη συνείδησή του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πόρισμα που ετοίμασε και παρέδωσε πριν από λίγο, είναι ''πλήρες''.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο φάσμα του κυπριακού τύπου το ογκωδέστατο (600 περίπου σελίδων) πόρισμα Πολυβίου θα καταλογίζει "πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια , ασυνεννοησία αξιωματούχων, κράτος-μπάχαλο, νοσηρές αντιλήψεις δεκαετιών και πελατειακές σχέσεις βαθιά ριζωμένες". (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=314971


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS