Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "TED X Academy: Νέες ιδέες για την Ελλάδα της κρίσης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Καινοτόμος σκέψη, αποτελεσματική διαχείριση, διορατικότητα είναι τα εχέγγυα της προόδου κάθε κοινωνίας. Στον τόπο μας καμιά από αυτές τις ιδιότητες δεν αποτέλεσε εχέγγυο επιτυχίας, "χαμένοι" στα γρανάζια μιας δυσλειτουργικής κρατικής μηχανής και μιας κοινωνίας που διδάχθηκε να αναζητεί το εύκολο και άκοπο κέρδος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

Στα συνέδριά του έχουν μιλήσει «βαριά» διεθνή ονόματα, από τον Μπιλ Γκέιτς και τους ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, μέχρι διάσημους επιστήμονες, όπως ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ισχυρούς πολιτικούς, όπως ο Μπιλ Κλίντον και επιφανείς καλλιτέχνες, όπως ο Μπόνο των U2.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες συμμετέχοντες στις κατά τόπους διοργανώσεις, ενώ το διαδικτυακό ακροατήριο έχει αγγίξει τους… 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο λόγος για το «TED», από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design (τεχνολογία, ψυχαγωγία, ντιζάιν), έναν διεθνή οργανισμό με πυρήνες σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, που διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την διάδοση καινοτόμων ιδεών.

Όσοι το παρακολουθούν ζωντανά το περιγράφουν ως «την απόλυτη εμπειρία για την καρδιά και το μυαλό», ενώ ακόμα και το ελληνικό… υπουργικό συμβούλιο βλέπει κατά καιρούς βίντεο των ομιλητών του TED, τα οποία επιλέγει ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου μέσω της ιστοσελίδας www.ted.com!

Το φετινό TED X Academy διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, με θέμα - τι άλλο; - τις ιδέες που θα φέρουν την Ελλάδα «ένα βήμα μπροστά» (a step forward).

Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς τα χαρακτηριστικά των ομιλητών του TED, καθώς προέρχονται από δεκάδες διαφορετικούς τομείς, όπως τις ψηφιακές τεχνολογίες, τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιχειρήσεις. Το κοινό στοιχείο που τους ενώνει, ωστόσο, είναι ότι όλοι τους έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στον τομέα τους και καλούνται να μοιραστούν το όραμά τους μέσα από μία ομιλία δεκαοκτώ λεπτών.

Γι' αυτό, άλλωστε, το TED έχει ως σύνθημα σε όλο τον κόσμο τη φράση «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» (ideas worth spreading) και οι εκδηλώσεις του αποτελούν πυρήνες καινοτομίας και ρηξικέλευθων ιδεών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=423960&h1=true


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS