Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Προανήγγειλε δημοψήφισμα για την οικονομία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι νομίζει ότι θα πετύχει η κυβέρνηση με ένα εκβιαστικό δίλημμα περί χρεοκοπίας που δεν μπορεί να διερευνήσει εναλλακτικές προτάσεις και ικανότητα εκτέλεσης; Ότι θα πείσει την κοινωνία για το χρηστό των συνεπειών της αδιέξοδης πολιτικής της; Το πιθανότερο είναι να οργανώσει ένα δημοψήφισμα φιάσκο με συντριπτική αποχή! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με κεντρικό σημείο αναφοράς τη δημοσιονομική κρίση προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Μιλώντας στην Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού με τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων νομοσχεδίου, ο κ. Καστανίδης είπε: "Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης".

"Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών" είπε ο κ. Καστανίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει, δηλώνοντας αναρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα και παραπέμποντας θεσμικά στο Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.
"Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα" είπε. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63425319


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS