Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Δανία: Κυβέρνηση άπειρων και 30ρηδων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι Ισλανδοί μας έδειξαν το δρόμο για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση και οι Δανοί αντιλαμβάνονται ότι νέους δρόμους δεν ανοίγεις με κατάκοπους παλαιούς "σκαπανείς". Η Νέα Μεταπολίτευση στον τόπο μας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αντίστοιχες ρήξεις κι όσο συντομότερα το αντιληφθούν οι διάφοροι μηχανισμοί τόσο το καλύτερο για όλους μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στον σχηματισμό πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου αποτελούμενο από 30αρηδες προχώρησε σήμερα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού τριών κομμάτων. Αντιδράσεις προκαλεί ήδη τόσο η απειρία των μελών του υπουργικού συμβουλίου, όσο και το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η πρωθυπουργός Helle Thorning – Schmidt.

Υπουργό Οικονομικών, η πρωθυπουργός όρισε, τον έως τώρα οικονομικό σύμβουλό της, τον 38χρονο Bjarne Corydon, που όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν έχει καμία εμπειρία τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομική διαχείριση. Μάλιστα, ο 38χρονος Corydon θα συνεργαστεί με το νεότερο μέλος της κυβέρνησης, τον 26χρονο Thor Moger που ορίστηκε υπουργός υπεύθυνος συλλογής για τους φόρους και με τον Ole Sohn, που ορίστηκε υπουργός Ανάπτυξης, ενώ έχει διατελέσει αρχηγός του κομμουνιστικού κόμματος Δανίας.

Η νέα κυβέρνηση, πάντως αγνόησε, τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας για ένα πρόγραμμα λιτότητας ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δεσμεύτηκαν για μείωση του ελλείμματος έως το 2013, σύμφωνα με τους όρους της Ε.Ε

Μόνο δύο από τους 23 νέους υπουργούς έχουν προηγούμενη υπουργική θητεία, πρόκειται για την υπουργό Οικονομίας και Εσωτερικών της Margrethe Vestager και τον υπουργό Μεταφορών, Henrik Dam Kristensen.

ΠΗΓΗ: 24Η.GR
http://www.24h.gr/section/kosmos/dania-kubernisi-apeiron-kai-30ridon


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS