Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΚΟΜΜΑΤΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Οι... «Τσάκες» και οι «πρίγκιπες» της χώρας !

Μέσα στον κυκεώνα εσωτερικών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και κοινωνικών αναταραχών, μέσα στην διεθνή αβεβαιότητα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του πλανήτη, ένα ξεχωριστό γεγονός απασχολεί το εγχώριο αθλητικό τοπίο. Η έλευση του... πρίγκιπα  και η δράση του αντιπροσώπου του κ.Τσάκα, επίδοξων σωτήρων του Παναθηναϊκού! Είναι εύλογο να αναλογίζεται κανείς κατά πόσο αυτή η χώρα διαχρονικά αναζητεί «Τσάκες» και «πρίγκiπες» για να επιλύουν τα αδιέξοδα της. «Μεσάζοντες» δηλαδή και «από μηχανής θεούς» ικανούς να αντιστρέψουν το κλίμα με εντυπωσιακές κινήσεις χωρίς σοβαρό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συνεχή δημιουργικό κόπο.

Μεσάζοντες σε όλες τις βαθμίδες της κρατικής διοίκησης (από το στενό δημόσιο τομέα έως τη δικαιοσύνη) που θα προωθήσουν το αίτημα σου παρακάμπτοντας τυπικές και χρονοβόρες διαδικασίες, ακόμα κι αν ελαστικοποιείται η έννοια της νομιμότητας!

Μεσάζοντες στην οικονομική δραστηριότητα που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία ολοκληρωμένων και αποδοτικών κάθετων παραγωγικών αλυσίδων, ώστε με παρασιτικό τρόπο να επεμβαίνουν στη διαμόρφωση των τιμών και τη συντήρηση της ακρίβειας!

Μεσάζοντες στην πολιτική που θα επιτρέπουν τη διατήρηση συγκεκριμένων κύκλων επιρροής και δομών επιλεκτικής ανάδειξης προσωπικοτήτων άσχετα από το κατά πόσο αντανακλούν τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής τους!

Η μεθοδολογία των «μεσαζόντων» αναδεικνύει και τους αντίστοιχους «πρίγκιπες» - «από μηχανής θεούς»!

Πρίγκιπες, όσοι κατορθώνουν να εκμεταλλεύονται ατέρμονα τις αδυναμίες του συστήματος κρατικής διοίκησης για ίδιον όφελος, προβάλλοντας μάλιστα την κεκαλυμμένη κρατικοδίαιτη αντίληψη τους, ως δείγμα επιτυχημένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πρότυπο βίου!

Πρίγκιπες, όσοι εκμεταλλευόμενοι τις χρόνιες αγκυλώσεις και την έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, καρτελοποιούν αγορές ή μετατρέπουν τα κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια, επιβάλλοντας με έμμεσο τρόπο τους κανόνες τους!

Πρίγκιπες, όσοι εμφανίζονται στην πολιτική ως κομιστές μεγαλεπήβολων σχεδίων και υποσχέσεων στα οποία αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε κατ’ ελάχιστο, θεωρώντας την εξαπάτηση και τη δημαγωγία αναπόσπαστο μέρος της «επαγγελματικής» προσέγγισης τους, όσον αφορά τη δημόσια παρουσία!

Δυστυχώς για τον τόπο μας, αυτό που διαχρονικά λείπει σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητας, ιδιαίτερα σε όσα έχουν οποιαδήποτε σχέση με το κράτος, είναι ο προγραμματισμός, η συνέπεια και η στιβαρή διαχείριση. Αντ’ αυτού προτιμάται η διοικητική χαλαρότητα, η κατόπιν εορτής αντιμετώπιση των συνεπειών, η εσπευσμένη καταφυγή σε κάθε λογής «Τσάκες» και «πρίγκιπες» με τα γνωστά αποτελέσματα περιπτωσιολογικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και ατέρμονης αναβολής των αυτονόητων!

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS