Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Υπέρ των καθαρών λύσεων ο Σαμαράς"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Απέναντι σε αυτή την ανίκανη κι επικίνδυνη διαχείριση αλλά και σε αυτή την αδιέξοδη μονοδιάστατη δημοσιονομική συνταγή χρειάζονται άμεσες καθαρές απαντήσεις που μόνο η κοινωνία μπορεί πλέον να δώσει. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις» είναι το κεντρικό μήνυμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας που ανεβάζει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε χώρους εργασίας, π.χ. υποκαταστήματα ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα, η Ν.Δ. ετοιμάζεται, όπως προκύπτει από τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στο κόμμα, να απορρίψει την κυβερνητική πρόταση γα το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα σενάρια περί περαιτέρω «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Η Ν.Δ. ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα του μισθολογίου και το νέο φορολογικό πακέτο, επιμένοντας ότι η σωστή στρατηγική είναι αυτή του «σκληρού ροκ» με στόχο να εκφράσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τις εσωτερικές εξελίξεις και τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο), η οποία θα γίνει μεθαύριο το απόγευμα στα γραφεία της Ν.Δ.

Εκεί αναμένεται ο κ. Σαμαράς να τοποθετηθεί και για την πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η Ν.Δ., θα θέσει τους άξονες που πρέπει να κινούνται οι βουλευτές, κυρίως οι πρωτοκλασσάτοι που κατά καιρούς διαφοροποιούνται.

Επίσης αναμένεται να ορίσει το πλαίσιο που θα αντιπολιτευθεί η Ν.Δ. το επόμενο διάστημα και έως την πορεία προς τη συζήτηση του προϋπολογισμού, που θεωρείται κομβικό σημείο, θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ θα στείλει και πάλι μήνυμα για όσους προωθούν τα σενάρια συναίνεσης και συγκυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις απόψεις του και στην προγραμματισμένη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου, όπου θα υπενθυμίσει τα όσα είχε πει παλαιότερα για προδιαγεγραμμένη αποτυχία του σχεδίου που εφαρμοζόταν για την Ελλάδα και για την ανάγκη εξεύρεσης και εφαρμογής εναλλακτικού σχεδίου.

Στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικά ψηλά στην κομματική πυραμίδα, θεωρούν ότι η αναμόχλευση τις τελευταίες ώρες σεναρίων περί νέας κίνησης από την πλευρά της κυβέρνησης για να υπάρξει συναίνεση, έχουν στόχο να εγκλωβίσουν την ηγεσία της Ν.Δ. σε μια αδιέξοδη πολιτική.

«Κάποιοι είναι γνωστό ότι επιθυμούν να φορτώσουν στο Σαμαρά ευθύνες που δεν του αναλογούν και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά τακτικός συνομιλητής του προέδρου της Ν.Δ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=424018

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS