Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "30.000 υπάλληλοι στα 7 βήματα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αρχίζουμε με τις ευκολίες των ηλιακών κριτηρίων και μεταθέτουμε στο μέλλον την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το ΑΣΕΠ (οι κανόνες του οποίου δεν έχουν καμιά σχέση με μια ουσιαστική αξιολόγηση αποδοτικότητας)! Το αποτέλεσμα μικρότερο δημοσιονομικό όφελος με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και καταφανείς αδικίες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο εκτελεστικό απόσπασμα με επτά βολές που καλύπτουν όλο το Δημόσιο και αφορούν όλους τους εργαζομένους στήνει η κυβέρνηση τους δημόσιους υπαλλήλους ρίχνοντας στον Καιάδα της εφεδρείας 30.000 εργαζόμενους μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ανοίγοντας παράθυρο μαζικών απολύσεων από το 2012, καθώς εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ θα κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες αξιολογώντας τους υπαλλήλους με στόχο να μπει μαχαίρι στο 30% των υπηρεσιών και με το ΑΣΕΠ να μετατρέπεται από Ανωτατη Αρχή για τις προσλήψεις σε Ανώτατη Αρχή για τις προαναγγελθείσες απολύσεις, δηλαδή την εφεδρεία.

Το μέτρο της εφεδρείας απλώνεται σαν βεντάλια σε όλο τον δημόσιο τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους (και τους μόνιμους και όσους έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) και ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες προβλέπεται ο εξοβελισμός 30.000 υπαλλήλων -κυρίως εκείνων που είναι ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη-, το χειρότερο είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγεται για το 2012 και 2013 η πόρτα των μαζικών απολύσεων με μείωση κατά 1/3 όλων των υπηρεσιακών μονάδων του Δημοσίου.

Το τελευταίο ισοδυναμεί με Αρμαγεδδώνα που θα επέλθει επί δικαίους και αδίκους στο Δημόσιο, καθώς επιστρατεύονται εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και τεχνικοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να περάσουν από αξιολόγηση όλο το προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες με στόχο να πέσει μαχαίρι κατά 30%.Ταυτόχρονα αναζητούνται με ταχεία διαδικασία οι υπηρεσίες εκείνες που ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση και θα κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι οποίες θα καταργηθούν αυτοδικαιώς και οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αποδεχτούν υποχρεωτικά μετάταξη ή διαφορετικά θα ενταχθούν σε εφεδρεία. Το βάρος των 30.000 που θα μπουν άμεσα στην εφεδρεία θα σηκώσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη, όμως από τον καινούργιο χρόνο (2012) όπως και τον επόμενο (2013), που το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την απομάκρυνση 120.000 υπαλλήλων, θα μπουν στην εφεδρεία υπάλληλοι που οι υπηρεσίες τους θα καταργηθούν.

Η εξοικονόμηση εντός του 2012 προβλέπεται να είναι της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ και η πρόταση της κυβέρνησης περιλάμβανει επτά δράσεις που ολοκληρώνονται μέχρι το 2013. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=314783


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS