Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Έρχεται η φοροκάρτα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θα θυμίσω απλά τι λέγαμε ακριβώς ένα χρόνο πριν για το ζήτημα, όταν η κυβέρνηση πρωτοαανφέρθηκε σε αυτή την προοπτική στο κείμενο "Φοροκάρτα" και ατομικές ελευθερίες". Δεν υπάρχει ανάγκη να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάτι από εκείνες τις απόψεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τέλος στις αποδείξεις που συγκεντρώναμε βάζει η φοροκάρτα καθώς σε αυτή θα καταγράφονται όλες οι αγορές μας. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και η χρήση της είναι προαιρετική.

Η χρήση της φοροκάρτας στοχεύει να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων, αφού το ποσό αγορών που θα περιλαμβάνεται σε αυτήν θα λαμβάνεται υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τα εφετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Θα είναι λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφονται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές κάρτες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=96042&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS