Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Βενιζέλος: «Κανένα πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου!!»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια ακόμα κυβερνητική επιτυχία! Για να μην κοροϊδευόμαστε είναι δεδομένο ότι αν προέκυπτε ταμειακό θέμα η Τράπεζα της Ελλάδας θα κάλυπτε βραχυπρόθεσμα το κράτος από το μηχανισμό στήριξης των τραπεζών! Αρκετά με το λαϊκισμό και την τρομολαγνεία! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Καθησυχάζει η κυβέρνηση πως δεν θα κινδυνεύσουν μισθοί και συντάξεις μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, παρά την καθυστέρηση στη χορήγηση της 6ης δόσης των δανείων. Και αυτό όμως, υπό τον όρο ότι θα εισπραχθούν τα έσοδα από τα έκτακτα μέτρα και χαράτσια, τα οποία υπολογίζει στο δ' τρίμηνο η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του αμέσως μετά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο, τόνισε πως η αναβολή του Eurogroup και, συνακόλουθα, η έγκριση καταβολή της δόσης για τα τέλη Οκτωβρίου και μετά (αντί για τις 13 Οκτωβρίου, που προγραμματιζόταν να γίνει) κρίθηκε αναγκαία, για να προλάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου να ανακοινώσει την ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, ώστε η 6η δόση να αποτελέσει τελικά... την 1η του νέου δανείου με τους πολύ πιο ευνοϊκούς όρους (επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων κλπ).

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να προχωρήσουν έτσι τα πράγματα, μετά τη συμφωνία της Σλοβακίας πως θα μετάσχει στο σχέδιο, αλλά και την επικύρωση από το Eurogroup της «φόρμουλας» για παροχή εγγυήσεων στη Φινλανδία (ομόλογα 800 εκατ. που θα εκδώσει η χώρα μας).

Με τα δεδομένα αυτά, ανέφερε, «το ζήτημα δεν είναι η 6η δόση, είναι να πεισθούν οι αγορές ότι έχουμε μια συνολικά βιώσιμη λύση» στην κρίση χρέους, προσθέτοντας πως «τα κρατικά αποθέματα επαρκούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=150126


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS