Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Παράθυρο για μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο χρέος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από που προκύπτει η προοπτική σημαντικής αύξησης του "κουρέματος"; Από την αποχώρηση ιδιωτών από την υπάρχουσα ρύθμιση τις τελευταίες ημέρες ή από τη διαβεβαίωση Σόιμπλε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να συνεισφέρει στην αύξηση του EFSF; Ας προχωρήσουν στο "σκούπισμα" όλων των διαθέσιμων ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και βλέπουμε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Θα γίνει καλύτερο και όχι χειρότερο", τόνισε ο υπ. Οικονομικών αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μείωσης του χρέους πέραν του 21% που προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου. "Ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση, αλλά το νέο πρόγραμμα στήριξης", πρόσθεσε.

Με μια σιβυλλική δήλωση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, άνοιξε χθες "παραθυράκι" για μεγαλύτερο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων κατά τη διαδικασία υλοποίησης του PSI, η οποία αξιολογείται αυτές τις ημέρες.

Έπειτα από μπαράζ ερωτήσεων για το συγκεκριμένο θέμα, τις οποίες ο υπουργός επιμελώς απέφευγε να απαντήσει επί της ουσίας, τελικά δήλωσε πως "εξετάζονται οι όροι εφαρμογής της απόφασης για το PSI". "Θα γίνει καλύτερο και όχι χειρότερο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το ενδεχόμενο μεγαλύτερου "κουρέματος" πέραν δηλαδή του 21%, που προβλέπεται στην απόφαση της 21ης Ιουλίου, είναι εξαιρετικά πιθανό σύμφωνα και με τοποθετήσεις κοινοτικών αξιωματούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και στην αρχική του τοποθέτηση είχε αναφερθεί στη δέσμευση του Γιούρογκρουπ να στηρίξει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών. Με αυτόν τον τρόπο "οι καταθέσεις των Ελλήνων σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες", πρόσθεσε ο υπ. Οικονομικών. Ο υπουργός μιλώντας για την αξιολόγηση τη χαρακτήρισε κρίσιμο παράγοντα όχι μόνο για την έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ αλλά και γιατί "θα αποτελέσει τη βάση για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας", σύμφωνα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63425103


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS