Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτή η αριστερίστικη, δήθεν αγωνιστική αντίληψη, ότι η κατάληψη και η παύση λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου (ούτε καν εξετάσεις να μην μπορεί να δώσει όποιος το επιθυμεί) ωφελεί τη δημόσια παιδεία, είναι από τους βασικούς παράγοντες στασιμότητας των Ελληνικών πανεπιστημίων σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Συνεχίζεται η αναταραχή σε πανεπιστήμια και σχολεία, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν φοιτητές και σπουδαστές.

Παρά το γεγονός ότι μειώνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και συνεχίζονται τα προβλήματα με την εξεταστική και τα εξάμηνο, ορισμένοι φοιτητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις και ήδη τελούν υπό κατάληψη 63 τμήματα. Η κατάληψη στην Ιατρική σχολή έληξε αργά χθες το βράδυ με επεισοδιακό τρόπο, αφού υπήρξαν εντονότατες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη και εκείνων που ήθελαν να ανοίξει η σχολή.

Ζητούμενο πάντως σε αρκετά Πανεπιστήμια είναι να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές, όπου λήγουν οι καταλήψεις, για να αρχίσει το εξάμηνο, το οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο δεν «επιδέχεται εκπτώσεων» όπως ζητούν ορισμένοι φοιτητές και θα πρέπει να διαρκέσει 13 εβδομάδες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/10/2011_409791


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS