Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "«Μνημόνιο» και στη Γαλλία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία προβλέπεται να έχουν μειωμένη, με βάση τους αρχικούς στόχους, ανάπτυξη (μόλις 1%) την επόμενη χρονιά. Με το Νότο να βυθίζεται ήδη στην ύφεση, ποιο μέλλον στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού πλαισίου, ονειρεύονται για την Ευρώπη οι "οραματιστές" ηγέτες της; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα που υιοθετήθηκαν μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ύψους 12 δισ. ευρώ. Στόχος να "θωρακιστεί" η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.

Η "ώρα της αλήθειας", όπως χαρακτήρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν τα νέα μέτρα λιτότητας, που παρουσίασε χθες, αφορούν περικοπές ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2012 και 2013.

Το νέο πακέτο έρχεται να προστεθεί σε αυτό που η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί υιοθέτησε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ύψους 12 δισ. ευρώ σε μία προσπάθεια να "θωρακίσει" την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας ΑΑΑ και να περιορίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Τα μέτρα, που αφορούν στην αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένες υπηρεσίες και προϊόντα, την αύξηση φορολογίας σε εταιρείες με μεγάλο τζίρο και την επίσπευση της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, κρίθηκαν αναγκαία μετά και τις προβλέψεις για μειωμένο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης την επόμενη χρονιά σε 1% από 1,75%, ώστε να μην εκτροχιαστούν τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63529172


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS