Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Όλι Ρεν: Κίνδυνος νέας ύφεσης στην Ευρώπη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ύφεση σκεπάζει και πάλι απειλητικά την Ευρωζώνη με την ανάπτυξης και στις ισχυρές οικονομίες να.περιορίζεται. Οι συζητήσεις για αλλαγές στις Ευρωπαϊκές δομές, τον τρόπο παρέμβασης της ΕΚΤ στις αγορές, ακόμα και την αύξηση στην παροχή χρήματος, καλά κρατούν. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι θα έπρεπε να είμαστε μακριά από αυτές τις εξελίξεις και τα πιθανά θετικά αποτελέσματα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η οικονομία της ευρωζώνης προειδοποιεί για άλλη μια φορά ο επίτροπος Όλι Ρεν δηλώνοντας ότι ουσιαστικά «η ανάκαμψή της έχει σταματήσει».

Παρουσιάζοντας τις οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής, υπογραμμίζει ότι η ραγδαία επιδείνωση της εμπιστοσύνης επηρεάζει αρνητικά τις επενδύσεις και την κατανάλωση, η αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης αποτελεί τροχοπέδη για τις εξαγωγές και η επείγουσα δημοσιονομική εξυγίανση έχει επιπτώσεις στην εγχώρια ζήτηση.

Στην έκθεση της Επιτροπής για την ανάπτυξη σε Ευρωπαϊκή Eνωση και ευρωζώνη τονίζεται ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει περιέλθει σε στασιμότητα, με το ΑΕΠ να αναμένεται πλέον να παραμείνει στάσιμο κατά το τρέχον και τα προσεχή τρίμηνα και την ανεργία να διατηρείται στα σημερινά υψηλά επίπεδα του 9,5%.

«Η ανάπτυξη έχει σταματήσει στην Ευρώπη και υπάρχει κίνδυνος νέας ύφεσης. Ενώ οι θέσεις εργασίας αυξάνονται σε ορισμένα κράτη-μέλη, ουδεμία πραγματική βελτίωση προβλέπεται για την κατάσταση της ανεργίας συνολικά στην Ε.Ε. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=90011


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS