Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Αντίστροφη μέτρηση για νέα κυβέρνηση"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στα επικίνδυνα πεδία που έφερε τη χώρα η γκάφα περί δημοψηφίσματος για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι καθήκον του Σαμαρά να συμβάλλει στην εξομάλυνση του διεθνούς κλίματος με όρους αξιοπρέπειας και δυνατότητας εθνικής διαχείρισης των προτεραιοτήτων μας (μέσα στο πλαίσιο των δεδομένων βασικών δημοσιονομικών στόχων) μετά τις επερχόμενες εκλογές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η μάχη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ξεκίνησε ήδη στο παρασκήνιο καθώς θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρχει παραίτηση του Γ. Παπανδρέου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και την υλοποίηση της συμφωνίας, ιδίως στην περίπτωση που επικεφαλής της κυβέρνησης αναλάβει πρόσωπο από τον συντηρητικό χώρο, όπως π.χ. ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης. Στο τραπέζι μέχρι το πρωί σήμερα παρέμενε και το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ κ. Λουκά Παπαδήμου. Καθοριστικής σημασίας, πέραν του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εκ των πραγμάτων θα είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του προσώπου που θα οριστεί πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την παραίτηση Παπανδρέου, θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν οι αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί και από πρόεδρος της ΚΟ. Αρκετοί βουλευτές κινούνται ήδη σ’ αυτήν την κατεύθυνση, ενώ στην πορεία ορισμένοι σχεδιάζουν να τεθεί και θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, με τις ελπίδες πάντως το βράδυ απόψε ή το αργότερο το μεσημέρι αύριο να έχει υπάρξει παραίτηση του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα υπάρξει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη νέα κυβέρνηση να τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, ενώ κάθετα αντίθετα είναι τα κόμματα της Αριστεράς.


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=103601&catID=1


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS