Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ζυμώσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία"

Τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Μάριο Μόντι, αλλά και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών συζητά το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Φαμπρίτσιο Τσικίτο, τα ενδεχόμενα συζητούνται αλλά δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο κόμμα είχε εκφραστεί αρνητικά και για τα δύο συγκεκριμένα σενάρια, αλλά χθες ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διόρισε τον Μάριο Μόντι ισόβιο γερουσιαστή, με μία κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη ότι θα δοθεί στον στον οικονομολόγο επίτροπο, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αμέσως μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αργότερα σήμερα ο απερχόμενος Μπερλουσκόνι εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μάριο Μόντι, με μήνυμα του στο οποίο ανέφερε "σας υποβάλλω τα συγχαρητήριά μου και αυτά της κυβέρνησης για το διορισμό σας ως ισόβιου γερουσιαστή, απόδειξη της πολύ μεγάλης επιστημονικής και κοινωνικής αξίας σας, και σας εύχομαι να έχετε μια καρποφόρα θητεία προς το συμφέρον της χώρας". (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=324809


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS