Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Εναλλακτικά σχέδια σωτηρίας του ευρώ παρουσιάζει η Le Monde"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το κορυφαίο ζήτημα των ημερών είναι οι σκέψεις που πλέον αναπτύσσονται για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. και οι εναλλακτικές λύσεις που αναζητούνται (ΟΝΕ δυο ζωνών, ευρωομόλογο κλπ) που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στα σημερινά αδιέξοδα. Θα ασχοληθούμε διεξοδικά, καταθέτοντας και τις απόψεις μας τις επόμενες ημέρες, με το ζήτημα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα εναλλακτικά σχέδια σωτηρίας του ευρώ και των «αδύναμων κρίκων» του όπως η Ελλάδα επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τη Le Monde.

Σε χθεσινό άρθρο της η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι το «σχεδίο Β» θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη διχοτόμηση της ευρωζώνης σε Βόρειους και Νότιους, τη μαζική «κοπή» ευρώ από την ΕΚΤ αλλά και την εισαγωγή νέων εθνικών νομισμάτων για εσωτερική χρήση από τα μέλη της (διασπασμένης) Ευρωζώνης.

Σχέδια σαν αυτά «θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάρρευση της Ευρωζώνης», αναφέρει στην εφημερδία ο Ζαν-Πιερ Βεσπερινί, μέλος του γαλλικού Συμβούλιο Οικονομικών Αναλύσεων (CAE) το οποίο επέχει ρόλο ειδικού συμβούλου στον εκάστοτε Γάλλο πρωθυπουργό.

Το συγκεκριμένο Συμβούλιο καθώς και άλλοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το «σχέδιο Β» θα πρέπει να διέπεται από τις ακόλουθες πέντε αρχές:

1) Ριζική αλλαγή νομισματικής πολιτικής

2) Ευρώ του Βορρά και ευρώ του Νότου.

3) Από το «ενιαίο» στο «κοινό» νόμισμα

4) Ας αφήσουμε τα «γεράκια» να απογειωθούν... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4671649


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS