Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Η «ζαριά» του αντιπροέδρου..."

Του Σεραφείμ Κοτρώτσου

ΕΑΝ -όπως επισημάνθηκε- για τον Γ. Παπανδρέου η προσπάθειά του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ήταν μία «ζαριά» (που κατέληξε σε... «ασόδυο»), οι λεπτοί εσωκομματικοί χειρισμοί του Ευ. Βενιζέλου, τις τελευταίες ημέρες, αποτελούν μία εξίσου παρακινδυνευμένη τακτική, που μπορεί να του αποφέρει μία (πολιτική) περιουσία, μπορεί, όμως, και να τον αφήσει στον... άσο. Αναμφισβήτητα, ο αντιπρόεδρος υπήρξε το «απόλυτο όπλο» της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες. Όχι, φυσικά, για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες έναντι της τρόικας (ως προς αυτό, οι γκάφες, οι ήττες εντυπώσεων και οι παλινωδίες... έγραψαν ιστορία), όσο για το γεγονός ότι εξασφάλισε στον πρωθυπουργό «σιωπή νεκροταφείου» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα άλλαξαν εσχάτως. Με το φιάσκο του δημοψηφίσματος και των Καννών (για το οποίο, βεβαίως, δεν φταίει προσωπικά) και την κατασπατάληση πολιτικού κεφαλαίου για να διασώσει, πρόσκαιρα, τον κ. Παπανδρέου, την Πέμπτη -στο πλαίσιο, όπως πολλοί πιστεύουν, κάποιας μυστικής συμφωνίας- ο υπουργός Οικονομικών αισθάνθηκε, ίσως για πρώτη φορά, πολιτικά αναλώσιμος.

Ακόμα και οι προσκείμενοι σ’ αυτόν βουλευτές παρατηρούσαν αμήχανα τις κινήσεις του, ενώ από κυρίαρχος αντίπαλος του Παπανδρέου απέκτησε, πλέον, ισχυρότατους διεκδικητές του δακτυλιδιού (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης), οι οποίοι, ακόμα κι αν κερδίσει τον θρόνο, θα τον αντιμετωπίσουν ως «μεταβατικό».

Από την... εκδρομή στο Ζάππειο, τη νύχτα των εκλογών του 2007, που κατέληξε εφιάλτης τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, όταν το ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε στον Παπανδρέου, έως σήμερα, ο αντιπρόεδρος περίμενε υπομονετικά να έρθει... η ώρα του.

Οι πολιτικές στατιστικές δείχνουν ότι θα καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει. Το ζήτημα είναι «ποιο και...πόσο ΠΑΣΟΚ» θα πάρει και, κυρίως, πού θα το πάει...

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=2340&id=103618


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS