Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Πολιτικό θρίλερ με τον νέο πρωθυπουργό"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ελάχιστα ενδιαφέρει την κοινωνία το όνομα του πρωθυπουργού. Το ζήτημα πλέον είναι να οδηγηθούμε χωρίς νέα μέτρα και χωρίς παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας (ψήφιση χωρίς διαδικασία 180) σε εκλογές ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με βάση τα νέα δεδομένα (μείωση τόκων) και το εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον για τις εξελίξεις στα επόμενα χρόνια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μαραθώνιος τηλεφωνημάτων και επαφών από τις πλευρές Παπανδρέου και Σαμαρά. Επικρατέστερος ο Λ. Παπαδήμος. Στο τραπέζι και τα ονόματα των Νικ. Διαμαντούρου και Π. Ρουμελιώτη. Για θετικές προσεγγίσεις έκανε λόγο η ανακοίνωση Μόσιαλου.

Ενα ιδιότυπο παζλ, που ο πυρήνας του πάλλεται από το θρίλερ για την ανάδειξη του πρωθυπουργού στην υπό εκκόλαψη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καταγράφεται μαζί με τις κινήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων στο... παραπέντε των κρίσιμων ανακοινώσεων.

Το θρίλερ ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την αναχώρηση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά από το Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή, καθώς επιστρέφοντας ο καθένας στη βάση του, ξεκίνησε έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων και επαφών με όλους όσοι έχουν άμεση σχέση με την προετοιμασία της "επόμενης μέρας".

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι σήμερα το πρωί, για την κρίσιμη θέση του πρωθυπουργού η συζήτηση περιστρεφόταν κυρίως γύρω από δύο ονόματα, των Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ενώ στο "παζλ" παρέμενε και η επιλογή του "θεσμικού", Νικηφόρου Διαμαντούρου.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες δεν απολείεται να υπάρξει σήμερα και πρόταση - έκπληξη για τον νέο πρωθυπουργό. Η περιδίνηση προκαλούσε απόνερα αλλά όχι και αποτέλεσμα, καθώς η επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά λέγεται ότι ακόμη και μέχρι σήμερα το πρωί άφηνε "κενά" πολλά κομμάτια προς συμπλήρωση του πράγματι δύσκολου παζλ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63529103


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS