Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Καβάκο Σίλβα: «Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση της κρίσης»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Γερμανικός φόβος του πρόσκαιρου πληθωρισμού μοιάζει ικανός να "καταβροχθίσει" ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ή θα αντιμετωπιστεί η κρίση στη ρίζα της με παρέμβαση στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων και ισχυρό παρεμβατικό ρόλο της ΕΚΤ ή η διοικητική και οικονομική χαλαρότητα θα οδηγήσει στην αποσύνθεση το εγχείρημα. Αναζητούνται οραματιστές πολιτικοί για να πάρουν τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Χαλινάρι» στη μετάδοση της κρίσης χρέους που κλονίζει την Ευρωζώνη μπορεί να βάλει μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω της απεριόριστης αγοράς κρατικών ομολόγων της Ιταλίας και άλλων χωρών-μελών, υποστηρίζει με σημερινές δηλώσεις του ο Πορτογάλος Πρόεδρος Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα.

«Η ΕΚΤ πρέπει να ξεπεράσει τη ρηχή ερμηνεία της αποστολής της και να προετοιμάζεται για παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά κρατικών ομολόγων», τόνισε ο κ. Σίλβα σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόσθεσε, ότι όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, οι ηγέτες των κυβερνήσεων δεν αναμένεται να κινηθούν γρήγορα για να βρουν λύσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/11/2011_414344


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS