Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Γαντζωμένος στην εξουσία..."

Του Γιάννη Παντελάκη

Πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν πως το συνεχιζόμενο μπάχαλο, που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή, οφείλεται στην πρωθυπουργική ανικανότητα. Δεν το πιστεύουν ότι έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα και ενώ η χώρα διασύρεται διεθνώς και κινδυνεύει να κατρακυλήσει σε ιδιαίτερα επικίνδυνες ατραπούς, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της πρωταγωνιστεί σε μια φαρσοκωμωδία.

Και αδυνατώντας να το αποδώσουν με όρους κοινής λογικής, δημιουργούν διάφορα σενάρια. Οπως ότι έχει αναλάβει να ολοκληρώσει ένα καταστροφικό σχέδιο για τη χώρα κ.ο.κ.

Η πιο πιθανή εξήγηση δεν είναι αυτή. Πρόκειται απλά για εμφανή αδυναμία να διαχειριστεί τα πράγματα. Αλλωστε, τα δύο τελευταία χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα, αυτό ακριβώς έδειξε. Δεν χρειάζεται καλύτερη επιβεβαίωση. Η αδυναμία αυτή ωστόσο δεν ακυρώνει και τις σκοπιμότητές του, οι οποίες συνδέονται απόλυτα με τους χειρισμούς που κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να δηλώνει συχνά-πυκνά πως είναι ένας «αντιεξουσιαστής στην εξουσία», αλλά η πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Πρόκειται για ένα γαντζωμένο στην εξουσία πρωθυπουργό, ο οποίος δεν την παραχωρεί χωρίς ανταλλάγματα και μελλοντικές προσδοκίες.

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πως έχει χάσει το παιχνίδι. Σε όλα τα επίπεδα. Εξουσίας και κόμματος. Προσδοκά ωστόσο στο μέλλον. Υιοθετώντας την επιλογή Πετσάλνικου, είναι σαν να παραχωρεί τη θέση του σ' ένα δικό του άνθρωπο. Πίσω από τον οποίο θα βρίσκεται. Θα ελέγχει κυβέρνηση και κόμμα ευελπιστώντας πως θα ανακτήσει την κυριαρχία του, άρα και την εξουσία.

Αυτή η προσδοκία τον καθοδηγεί...


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=324692


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS