Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Λησμόνησαν ότι ήταν στην κυβέρνηση Παπανδρέου"

Του Γιώργου Κύρτσου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου δημιουργεί ένα κλίμα ανωμαλίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με την τακτική που ακολουθεί. Δεν ανοίγει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη διεκδίκηση της επανεκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να δοκιμάζει τις πολιτικές αντοχές αυτών που φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση του.


Πολιτικός παραλογισμός

Το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης επιδίδονται δημόσια σε ένα ρεσιτάλ πολιτικού παραλογισμού.

Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε στην διαχείριση της ελληνικής οικονομίας και θεωρεί πως η κυβέρνηση Παπαδήμου χάνει πολύτιμο χρόνο σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Ο υπουργός Υγείας επιχειρηματολογεί υπέρ άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Πρόκειται για τον ίδιο κ. Λοβέρδο ο οποίος πέρασε από το υπουργείο Εργασίας συμβάλλοντας στην διατήρηση του ελλείμματος του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και για τον ίδιο κ. Λοβέρδο ο οποίος σαν υπουργός Υγείας συνέβαλε στο διαχειριστικό χάος των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Τα δύο υπουργεία από τα οποία πέρασε ο κ. Λοβέρδος, το Εργασίας και το Υγείας, ευθύνονται για τα 2/3 του συνολικού δημοσιονομικού ελλείμματος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η ετήσια επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κινείται μεταξύ 14-15 δισεκατομμυρίων ευρώ και εμφανίζει έντονα ανοδική τάση.

Αναλόγου επιπέδου είναι και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης. Καταγγέλλει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου σαν έναν αποτυχημένο, τριτοκοσμικού επιπέδου ηγέτη ενώ θα έπρεπε να τον απασχολούν οι δικές του επιδόσεις σε ένα υπουργείο στρατηγικής σημασίας από το οποίο εξαρτάται η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντικατέστησε την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τις επενδύσεις για τις οποίες έπρεπε να μεριμνήσει με μία ακατάσχετη πολιτική φλυαρία που συνέβαλε στην δημιουργία κλίματος σύγχυσης.

Φθαρμένα υλικά

Η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στηριχθεί σε φθαρμένα πολιτικά υλικά. Ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Χρυσοχοΐδης αυτοπροβάλλονται σαν επιτυχημένοι διαχειριστές επί των δημοσιονομικών και οικονομικών εριπείων που δημιούργησαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

Με την έλλειψη πολιτικού μέτρου και την προχειρότητα που τους χαρακτηρίζει ενισχύουν την διαρροή απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα κόμματα της Αριστεράς. Εάν κρίνουμε από την χαμηλή ποιότητα του κυβερνητικού έργου και της επιχειρηματολογίας τους δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το μεταπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ ενωμένο αντίθετα, εάν επικρατήσουν, θα συμβάλλουν στην πολυδιάσπασή του.


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=92641


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS