Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "O θάνατος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ αναστατώνει τη Ν. Κορέα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πρόθεση για μεγάλες αλλαγές στη Β.Κορέα δεν υπάρχουν, αλλά μέσα στο γενικότερο κλίμα εκδημοκρατισμού ανά την υφήλιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ανάλογες κοινωνικές αντιδράσεις και εκεί, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν και την ανάμειξη του διεθνούς παράγοντα εφόσον υπάρξουν κινήσεις βίαιας αποτροπής τους. Ίδωμεν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Β. Κορέα θρηνεί τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-Ιλ και την ίδια ώρα, η κατάσταση στη Ν. Κορέα είναι τεταμένη. Ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα, διότι στη χώρα πιστεύουν ότι, τώρα που πέθανε ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ θα ήταν πολύ πιο πιθανό και εύκολο να τους επιτεθεί η μεγάλη αντίπαλος.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιούνγκ-Μπακ, συνέστησε ηρεμία, αν και προτού προβεί στις δηλώσεις του πως, «ο κόσμος της χώρας δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί και πρέπει να συνεχίσει να αργάζεται ως συνήθως», αμέσως μετά την είδηση για το θάνατο τού Βορειοκορεάτη ηγέτη συγκάλεσε εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, ενημερώνοντας όλους τους ανώτατους αξιωματούχους πως πρέπει να είναι σε επιφυλακή και ζητώντας να ανακληθούν άδειες και να μη δοθούν νέες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=166251


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS