Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Επιστροφή φόρου με λίστα προτεραιότητας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - "Δελτίο"... στις επιστροφές με αριθμό προτεραιότητας; Από την άλλη, όταν το κράτος κατόρθωσε να  μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες ακόμα και αυτή η τραγελαφική απόφαση θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος περιορισμού του "γρηγορόσημου" Εκτός κι αν στην πορεία προκύψει "δημοπρασία" αριθμών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει αντικειμενικά κριτήρια και «λίστα αναμονής» στις επιστροφές φόρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις καταγγελίες για «γρηγορόσημο» που φθάνει στο 10% στις επιστροφές φόρων, αποφάσισε να θέσει κανόνες που θα ακολουθηθούν πλέον από όλες τις εφορίες κατά την επιστροφή των φόρων. Τα αντικειμενικά κριτήρια θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στις αρχές του έτους στη Βουλή και θα τεθούν αμέσως σε ισχύ.

Οι κανόνες καταργούν επί της ουσίας την κρίση του υπαλλήλου, την άμεση εμπλοκή των εφοριακών, ενώ θα αναρτώνται ανά εφορία οι επιστροφές φόρων που γίνονται καθημερινά. Η επιχείρηση ή το φυσικό πρόσωπο κατά την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου θα λαμβάνει έναν ειδικό αριθμό, που ουσιαστικά θα προσδιορίζει την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Από το Διαδίκτυο θα μπορούν να παρακολουθούν τις επιστροφές φόρων που κάνει η εφορία και πότε φθάνει η σειρά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αριθμό προτεραιότητας, ο οποίος δεν μπορεί να παρακαμφθεί από τους εφοριακούς.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_23/12/2011_467161


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS