Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Τα... κάλαντα της τρόικας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το διακύβευμα είναι απολύτως ξεκάθαρο. Υπάρχει ειλικρινής διάθεση αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του κράτους και αντιστροφής του κλίματος κατάθλιψης στην αγορά; Αν ναι, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Περιορισμός κρατικής σπατάλης κι αξιολόγηση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων, φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων. Ο χρόνος των υποσχέσεων και των μεγάλων λόγων τέλειωσε προ πολλού! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το κλιμάκιο της τρόικας αναχώρησε για να επιστρέψει στα μέσα Ιανουαρίου περιμένοντας μέχρι τότε να έχουν εκπληρωθεί οι βασικοί όροι για την σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και να ανοίξει ο δρόμος για το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ.

Οι όροι έχουν ως εξής:

- Να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τα διορθωτικά μέτρα του 2011 ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.

- Να έχει καταρτιστεί το πλαίσιο μέτρων για την περίοδο 2013-15 ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

- Να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών και το κούρεμα των ομολόγων.

Μάλιστα, το μήνυμα έστειλε υψηλόβαθμη πηγή της τρόικας, αμέσως μετά την αποχώρηση του κλιμάκιου από την Αθήνα. «Η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα ένα τεράστιο ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο. Είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό», δήλωσε στο Reuters. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=112084&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS