Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ηλεκτροσόκ στο ρεύμα αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο λαϊκισμός μιας καταστροφικής τιμολογιακής πολιτικής επί δεκαετίες και η έλλειψη έγκαιρου εκσυγχρονισμού της εταιρείας και ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού στον ανταγωνισμό υπό τις επιταγές και του συντεχνιακού συνδικαλισμού φέρνει τη ΔΕΗ σε οικονομικά αδιέξοδα. Το ζήτημα είναι πλέον αν έχουν εξαντληθεί όλοι οι τρόποι περιορισμού του λειτουργικού κόστους ή η κοινωνία έρχεται να πληρώσει τη συντήρηση προκλητικών προνομίων και ασύντακτης διαχείρισης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια ακόμη λυπητερή για τους πολίτες βρίσκεται καθ' οδόν και, αυτήν την φορά, πιάνει, όπως φαίνεται, τους πάντες, μιας και μιλάμε για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το ζήτημα των αυξήσεων θα συζητηθεί σε μία από τις δύο συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με τις εισηγήσεις να αναφέρονται σε επιβάρυνση σε όλο το πλέγμα των χρεώσεων που διαμορφώνουν έναν λογαριασμό. Δηλαδή, και στην κατανάλωση ρεύματος και στο τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στα κόστη της ΔΕΗ από τις λεγόμενες Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας και στις χρεώσεις για τη χρήση δικτύου!

Ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειιας πληροφορούμαστε ότι έχει αποστείλει την εισήγησή της στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αύξηση του προσδοκώμενου εσόδου της ΔΕΗ, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη του αυξημένου, λόγω καυσίμων, κόστους που βαραίνει την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού. Η πρόταση προβλέπει αύξηση της τάξης του 12%, δηλαδή περίπου κατά 8 με 9 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=166270


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS