Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Υφεση -αθροιστικά- 20% και 1 στους 4 άνεργος!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν δεν ήταν τραγική η κατάσταση, η εικόνα Βενιζέλου να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης όταν αυτή έχει γίνει σιωπηρώς δεκτή μετά την επιστολή Σαμαρά και τις πανταχόθεν διεθνείς δηλώσεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης, μείωση ΦΠΑ κι εισφορών, θα ήταν απλά αστεία και δείγμα απόγνωσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ένα στα 5 ευρώ θα «χάσει» η ελληνική οικονομία από την τρέχουσα κρίση. Και ενώ οι συνθήκες προοιωνίζονται «ισπανικά ποσοστά ανεργίας», ο «ελληνικός Στρατός προμηθεύεται (και) εσώρουχα από την Κίνα»

Οι επισημάνσεις αυτές, όπως και ο κίνδυνος της απειλούμενης κοινωνικής έκρηξης, προέρχονται από τη χθεσινή εσπερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), με τίτλο: «Από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Και αυτή η υποχώρηση του εθνικού προϊόντος «δεν συμβιβάζεται με ειρηνικές περιόδους», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Μάλιστα, σημείωσε ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 20% του ΑΕΠ (αθροιστικά από το 2008 μέχρι και το 2012), ενώ περιέγραψε και ποσοστά ανεργίας αντίστοιχα με της Ισπανίας (κοντά στο 25%).

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε το α' δίμηνο του νέου έτους ως το πλέον κρίσιμο για τη διάσωση της χώρας, καθώς «έχουμε φτάσει σε ένα επιχειρησιακά κρίσιμο σημείο, αλλά (η διάσωση) δεν έχει ολοκληρωθεί». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο (για το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δισ.) θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να εκταμιευτούν (σ.σ. δεσμευτούν) 89 δισ. ευρώ».

Σε αυτό το σημείο έβαλε εμμέσως κατά του προέδρου της Ν.Δ., Α. Σαμαρά, λέγοντας: «Δεν υπάρχει τώρα διαπραγμάτευση, υπογραφή, κύρωση μιας συμφωνίας και μιας δανειακής σύμβασης και μετά (σ.σ.: τις εκλογές) το όνειρο μιας επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα είναι η ώρα των προτάσεων, των ιδεών, του συσχετισμού των δυνάμεων. Τώρα πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό συσχετισμό συντηρητικών δυνάμεων». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=333447


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS