Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Λύση η μετανάστευση για 7 στους 10 νέους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το πιο απογοητευτικό δεν είναι ότι 3 στους 4 θεωρούν θεμιτή επιλογή τη μετανάστευση εφόσον υπάρχει καλύτερη επαγγελματική προοπτική. Το τραγικό για το μέλλον του τόπου είναι ότι μόλις 1 στους 7 πιστεύει ότι η γενιά του μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η στάση δεν προκύπτει ως έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους, αλλά ως αντίδραση σε ένα σαθρό σύστημα που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να αναγεννηθεί και να αποκτήσει κανόνες αξιοκρατίας. Γι' αυτό κι αναφερόμαστε συνεχώς στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, στην αναδιοργάνωση των κομμάτων, στην ανάδειξη των άξιων, της ικανότητας και της αποτελεσματικότητας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επηρεασμένοι από την κρίση δηλώνουν 7 στους 10 νέους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Focus Bari, με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων», με κύρια έμφαση στο φαινόμενο της επιθυμίας για μετανάστευση ως απόρροια της κρίσης. Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο μάθημα Έρευνας Αγοράς της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο.

To 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μετανάστευση αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/04/2012_439224

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS