Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Έφυγαν 32 δισ. ευρώ μόνο από τις μεγάλες τράπεζες...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από μια η υπερφορολόγηση και οι περικοπές εισοδημάτων που οδηγούν τη μικρομεσαία τάξη σε απόσυρση κάθε εναπομείναντος κεφαλαίου για την κάλυψη βασικών αναγκών (ακόμα και πληρωμή φόρων ή τραπεζικών δόσεων!) κι από την άλλη η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για λόγους ανασφάλειας που δεν αντισταθμίζονται με κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους. Ακόμα λοιπόν μικρότερη ρευστότητα στις τράπεζες, ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα έκρηξης της βόμβας των αυξημένων επισφαλειών στα δάνεια! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κεφάλαια ύψους 32,7 δισ. ευρώ έχασαν από τις καταθέσεις τους οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ( Eθνική 8,5, Alpha Bank 8,9 δισ. ευρώ, Εurobank 8,7 δισ. ευρώ και Τράπεζα Πειραιώς 6,6 δισ. ευρώ ) αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση των χειμαζόμενων ελληνικών νοικοκυριών – που τρώνε από τα «έτοιμα» για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Κι αυτό διότι από τα 32 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες δεν είναι μόνο τα χρήματα που φυγάδευσαν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι στο εξωτερικό, αλλά ένα μεγάλο μέρος – ίσως και το μισό ποσό σύμφωνα με ορισμένους τραπεζίτες – έχει χαθεί εξαιτίας των καθημερινών αναγκών για τις πληρωμές φόρων, λογαριασμών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=191696

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS