Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Το ΔΝΤ μελετά παράταση ενός έτους για την προσαρμογή της Ελλάδας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι συνεχείς αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους (τόσο λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας όσο και του στρεβλού χρονοδιαγράμματος και των προτεραιοτήτων του προγράμματος) οδήγησαν στο "κούρεμα", στη συζήτηση για σύμφωνο ανάπτυξης, πιθανότατα και στην παράταση της προσαρμογής. Στερνή μου γνώση... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός έτους στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην Ουάσιγκτον, όπως και στις Βρυξέλλες, επικρατεί έντονος προβληματισμός για την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εξηγούν πως «δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις, αλλά και η ύφεση που βαθαίνει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια».

Οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν, ωστόσο, πως ακόμη και αν δοθεί παράταση του νέου προγράμματος που λήγει το 2014 και για το 2015, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευτεί ότι χαλαρώνουν τα μέτρα στα οποία έχει ήδη δεσμευτεί η ελληνική πλευρά, ούτε παρατείνεται η εφαρμογή τους κατά ένα ή δύο χρόνια  (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63649892

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS