Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η Μαρίν Λε Πεν, διαιτητής στον δεύτερο γύρο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Απρόσμενα υψηλό, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό για την Ακροδεξιά που αποδεικνύει πως η κρίση και οι συνέπειες της (ανεργία, εγκληματικότητα, Ευρωσκεπτικισμός κλπ) αναδεικνύουν ζητήματα προνομιακά για αυτό τον χώρο, που το υπόλοιπο πολιτικό τόξο είτε υποτίμησε, είτε απέφυγε να αντιμετωπίσει έγκαιρα και επαρκώς. Τώρα θα υποστεί αυτή την αναβλητικότητα μετατρέποντας τη συνολική  Ακροδεξιά ρητορική σε κεντρικό παράγοντα των εξελίξεων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε νέο επίπεδο κατάφερε να φέρει το Εθνικό Μέτωπο η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίν Λε Πεν. Για θεαματική επιτυχία μιλούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, καθώς συγκέντρωσε περισσότερο από 18%. Ξεπέρασε μάλιστα κατά τουλάχιστον επτά πόντους το ποσοστό του 2007 (10,44%) αλλά και το 16,86% του ίδιου του πατέρα της Jean-Marie Le Pen το 2002.

Η στάση των ψηφοφόρων της Λε Πεν σε δύο εβδομάδες θα είναι το κλειδί για τον δεύτερο γύρο. Η ακροδεξιά υποψήφιος στο μεταξύ δεν κρύβει την επιθυμία της για την ήττα του εν ενεργεία προέδρου: «Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει. Δεν θα είναι πρόεδρος και θα αποχωρήσει από την πολιτική» είπε σε συνέντευξή της στη Le Figaro. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=140681&catID=4

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS