Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Το κόστος της εργασίας στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Για μια ακόμα φορά τα επίσημα Ευρωπαϊκά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο. Η εμμονή λοιπόν για ευρύτατες μισθολογικές περικοπές στον ιδιωτικό τομέα πόσο εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα της χώρας αν ήδη δεν θεωρείσαι ακριβός προορισμός;


Προφανώς υπάρχει το καίριο ζήτημα της μεταφοράς πόρων από την κατανάλωση και τις υπηρεσίες σε πιο απτές παραγωγικές διαδικασίες. Αυτή όμως η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει με μονοδιάστατες λογικές "δημιουργικής καταστροφής" που στο ενδιάμεσο διάστημα καταδικάζουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τις νέες γενιές στην απελπισία της ανεργίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτέλεσμα της έρευνας για το κόστος εργασίας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με 16,40 ευρώ ανά ώρα εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεγαλύτερο είναι το κόστος εργασίας στο Βέλγιο με 39,30 ευρώ ανά ώρα εργασίας ενώ με μικρή διαφορά ακολουθούν η Σουηδία (39,10 ευρώ), η Δανία (38,90 ευρώ), η Γαλλία (34,20 ευρώ), το Λουξεμβούργο (33,70 ευρώ) και η Ολλανδία (31,10 ευρώ).

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Βουλγαρία με το κόστος να περιορίζεται στα 3,50 ευρώ και η Ρουμάνια με το κόστος στα 4,50 ευρώ.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=100463

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS