Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Έτσι θα κυβερνήσει η ΝΔ

Ένα σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης, έχει καταστρώσει η ΝΔ όπως προκύπτει από τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει συντονισμένα αρθρώσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχθεί, είναι να λάβει νωπή, ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου με ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα –αρχικά 15 και στη συνέχεια 10 Υπουργών- να μειώσει το κράτος και να ανοίξει τον βηματισμό της Ελλάδος.


«Θα αλλάξουμε το μοντέλο Ανάπτυξης αλλά και το σύστημα διακυβέρνησης», λέει συχνά ο ίδιος δίνοντας έμφαση στις Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που παρουσίασε πριν από σχεδόν μια εβδομάδα στο Ζάππειο. Μάλιστα, με τη βοήθεια του επιτελείου του, ετοίμασε τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία δεσμεύεται να τα προωθήσει μέσα στις έξι πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης:
1ον Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.
2ον Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
3ον Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια.
4ον ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη: που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.
Το όραμα του Σαμαρά
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της γρήγορης χρονικά αλλά μεγάλης, σε επίπεδο στάσεων, περιοδείας του, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει πολλές φορές το όραμά του να συνθέσει και όχι να χωρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Στο πλαίσιο αυτό θα αποφύγει να «χαϊδέψει αυτιά», αφού το πρόγραμμα διακυβέρνησής του παρουσιάζεται αναλυτικά, δίνοντας στον καθένα τη δυνατότητα να τον κρίνει στις…λεπτομέρειες.
Πρωταρχικό μέλημά του, το οποίο εδώ και καιρό έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα, είναι η Ασφάλεια των πολιτών την οποία θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει, τόσο με μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του ζέοντος ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, όσο και με την εφαρμογή του νόμου για το Άσυλο στα Πανεπιστήμια -που παραμένει ανενεργός παρά την αυξημένη πλειοψηφία με την οποία πέρασε- αλλά και με την τιμωρία των κουκουλοφόρων, την καταστολή της βίας στις διαδηλώσεις ακόμη και με τη χρήση υδροφόρων αλλά και την πρόληψη του εγκλήματος με την αξιοποίηση του υλικού που προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας, στους δημόσιους χώρους.
Κεντρικοί στόχοι του Αντώνη Σαμαρά είναι ακόμη:
Η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης
Η αποσυμφόρηση των φυλακών
Η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών
Η έμφαση στην Παιδεία
Η επούλωση των πληγών στον κλάδο της Υγείας
Η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν λάβει χώρα τους προηγούμενους μήνες για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα πολυτεκνικά επιδόματα και ορισμένα ειδικά μισθολόγια, όπως των ενόπλων δυνάμεων
Ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσει έμφαση πάντως σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία, για αυτό το λόγο δεν παραλείπει ποτέ να αναφερθεί στον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσοι βρέθηκαν σε θέση εξουσίας από το 1974 έως σήμερα.
Το συγκεκριμένο σχέδιο του εντάσσεται μάλιστα σε μια σειρά συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων, με την ίδια στόχευση όπως, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η αναθεώρηση της διάταξης που αφορά την παραγραφή ποινικής ευθύνης των και η αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών.
ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/politikh/story/73551/etsi-tha-kybernhsei-h-nd

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS