Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Άξονας» Ρώμης-Βερολίνου για ανάπτυξη, σύμφωνα με ιταλικά MME

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μόνο που ο καθένας δίνει διαφορετική υπόσταση στον όρο! Ο Μόντι βλέπει την ανάπτυξη ως άμεσο ισόρροπο αντίβαρο υπέρβασης της ύφεσης, ενώ η Μέρκελ προτάσσει αποκλειστικά τη δημοσιονομική εξυγίανση ως δίοδο προς μια μελλοντική ανάπτυξη ανεξαρτήτως της τωρινής γενικευμένης Ευρωπαϊκής ύφεσης. Μπορεί να υπάρξει συνεννόηση; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Δημιουργείται άξονας Ρώμης - Βερολίνου, με στόχο την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». «Κύριο ζητούμενο είναι να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση με κατάλληλες πολιτικές, που να μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου του Ιουνίου», γράφει η «Κορριέρε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, «οι επαφές των δυο κυβερνήσεων είναι συνεχείς» και η κίνηση αυτή μπορεί να συνδέεται, έμμεσα, και με τα νέα δεδομένα των γαλλικών εκλογών, με την πολιτική αστάθεια στην Ολλανδία, όπως και με τις μεγάλες δυσκολίες που συναντά η Ισπανία στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας.

Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει, επίσης, στην διαδικτυακή της έκδοση, τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι «ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλά για ανάπτυξη». Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της καγκελαρίας «εκλαμβάνεται ως κριτική στην γραμμή δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβλήθηκε, μέχρι τώρα, από τον γαλλογερμανικό άξονα».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (μέσω ΑΜΠΕ)
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/04/2012_439339

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS