Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Στην Ανγκόλα Πορτογάλοι για καλύτερη ζωή!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Και καλά οι Πορτογάλοι έχουν την Ανγκόλα με κοινή γλώσσα και τεράστια ανάγκη σε εξειδικευμένο, υψηλής μόρφωσης προσωπικό. Οι Έλληνες που να αναζητήσουν ανάλογες λύσεις καταφυγής, όταν δεν υπάρχουν πρώην αποικίες να μας περιμένουν; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον Πορτογάλοι κάνουν αιτήσεις για να αποκτήσουν βίζα ώστε να μεταναστεύουν μόνιμα στην Ανγκόλα, την πρώην πορτογαλική αποικία στη νοτιοανατολική Αφρική. Ήδη, περίπου 20.000 νέα άτομα ετησίως κάνουν τα τελευταία χρόνια το επτάωρο αεροπορικό ταξίδι μέχρι την πρωτεύουσα της Ανγκόλας, Λουάντα, αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική τύχη και μια πιο αισιόδοξη καθημερινότητα.

Το ποσοστό ανεργίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, φτάνει το 14,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2012, από 12,4 % κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Έτσι πολλοί Πορτογάλοι αναγκάζονται να στραφούν στην Ανγκόλα για καλύτερο εργασιακό μέλλον. Σημαντικό είναι πως δεν θα αντιμετωπίσουν γλωσσικά εμπόδια αφού στην αφρικανική χώρα η εθνική γλώσσα είναι τα πορτογαλικά.

Επίσης, το 40% από τα 18 εκατομμύρια των κατοίκων της είναι αναλφάβητοι κι όσοι δεν έχουν εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι σε θέση να βρουν εργασία, συνεπώς η ζήτηση για πτυχιούχους και έμπειρους εργαζόμενους είναι υψηλή. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι μηνιαίοι μισθοί στη πρώην αποικία μπορούν να ανέλθουν μέχρι τα 10.000 ευρώ για ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση όπως γιατροί ή μηχανικοί.

Η Ανγκόλα πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς πετρελαίου στην Μαύρη Ήπειρο, ενώ διαθέτει και πλούσια κοιτάσματα διαμαντιών.

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=102014

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS