Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ανησυχητικά στοιχεία για σακχαρώδη διαβήτη σε παιδιά και εφήβους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τους περιβαλλοντικούς κι άλλους παράγοντες που επιδρούν στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξάπλωση τέτοιων χρόνιων ασθενειών, δεν είναι να απορείς για τις ανησυχητικές αυξητικές τάσεις και στη χώρα μας, όταν έχουμε κατορθώσει να κρατάμε σταθερά την πρωτιά στην ύπαρξη παχύσαρκων παιδιών. Μοιάζει να πληρώνουμε με"τόκο" τη διατροφική νοοτροπία μιας άλλης εποχής! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στους γονείς στρέφουν τώρα την προσοχή τους οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ παρουσιάζει αυξητική τάση σε παιδιά και εφήβους. Μέχρι πριν από μία δεκαετία το ποσοστό των εφήβων που παρουσίαζαν «διαβήτη των ενηλίκων» δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμερα, η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ στους εφήβους με διαβήτη αγγίζει το 40%.

Το ανησυχητικό αυτό στοιχείο δείχνει ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η μεγάλη απειλή των ετών που θα ακολουθήσουν, επισημαίνουν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι η πρόληψη και η θεραπευτική αντιμετώπισή του είναι το Α και το Ω για την αναχαίτιση της επιδημίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/05/2012_443762

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS