Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Απάτη - μαμούθ με πιστωτικές κάρτες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο η ρευστότητα στην αγορά στερεύει και η προσωπική αγωνία για την εξυπηρέτηση ακόμα και βασικών αναγκών αγγίζει ταβάνι, τόσο οι διάφοροι επιτήδειοι θα προσελκύουν με φαινομενικά εύκολες και νομότυπες λύσεις ανυποψίαστους πολίτες εμπλέκοντας τους σε σχέδια απάτης και φοροκλοπής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Υπόθεση απάτης με θύματα πολίτες και το ελληνικό δημόσιο, εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 28χρονο και μία 36χρονη ελληνικής υπηκοότητας, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος. Οι κατηγορούμενοι δημοσίευαν αγγελίες, αναζητώντας άτομα που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες και τα έπειθαν να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες.

Στη συνέχεια, χρέωναν τις κάρτες με αγορές προϊόντων από πολυκαταστήματα. Συγκροτούσαν εταιρίες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εμπόριο τα προϊόντα. Οι συλληφθέντες προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές αποσκοπώντας στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=198598

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS