Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - G8: Η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη τηρώντας τις δεσμεύσεις της

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τη στιγμή που γίνεται κοινός τόπος στην παγκόσμια πολιτικοοικονιμκή σκακιέρα ότι η δημοσιονομική εξυγίανση οφείλει να συνδυαστεί με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αναστρέψουν την αρνητική ψυχολογία σε κοινωνία και αγορές, εμείς αναζητούμε αδιέξοδες καταγγελτικές διαδρομές προς ικανοποίηση του θυμικού. Ή θα συνειδητοποιήσουμε ότι στο διεθνές διπλωματικό παιχνίδι εκμεταλλεύεσαι τα παράθυρα ευκαιριών που σου παρουσιάζονται για να επιτύχεις το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα και το βέλτιστο σημείο συνολικής ισορροπίας ή θα περιδινηθούμε σε αχαρτογράφητες κι επικίνδυνες περιοχές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη διατύπωσαν οι ηγέτες των 8 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας που συναντήθηκαν στο Καμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ.

Οι G8 απέρριψαν εμμέσως τη συνταγή "one size fits all" (ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους) για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, την αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους, την επανεκκίνηση της διαδικασίας ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και υπογράμμισαν την επιθυμία τους να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες ενδυνάμωσης της Ευρωζώνης. Οι G8 στο κείμενο συμπερασμάτων εξέφρασαν την ελπίδα η Ελλάδα να μείνει στη ζώνη του ευρώ με τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς της χώρας μας, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία τους μήπως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μεταδοθούν και σε άλλα κράτη.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, οι G8 συμφώνησαν ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα μίγμα μέτρων ανάπτυξης και λιτότητας, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει με ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την μείωση του χρέους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=198446

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS