Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Οι ακρίδες της ερήμου «σαρώνουν» την Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τους αυθόρμητους συνειρμούς με πολιτικές αντιπαραβολές, περιβαλλοντικά μιλάμε πλέον για φαινόμενα ερημοποίησης σημαντικών κομματιών της χώρας που σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές αλλαγές επιβαρύνουν το οικοσύστημα, σε καταστροφικό βαθμό  με απροσδιόριστα ακόμα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε εισβολή ενός ξενικού είδους, που συναντάται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αποδίδονται οι επιδρομές ακρίδων που έχουν κατακλύσει περιοχές της Αχαΐας, της Λάρισας, της Εδεσσας, καθώς και το νησί του Αϊ-Στρατή, προξενώντας σημαντικές καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και στο οικοσύστημα.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι οι ακρίδες που έχουν κατακλύσει την ελληνική ύπαιθρο δεν είναι το ενδημικό είδος της ελληνικής πανίδας, αλλά οι διαβόητες ακρίδες της ερήμου, οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ηδη τα πρώτα δείγματα εντόμων έχουν σταλεί στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για ταυτοποίηση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό που ευνοεί την ανάπτυξή τους είναι η εκτεταμένη ερημοποίηση και η κλιματική αλλαγή, καθώς οι επελάσεις της ακρίδας αρχίζουν, χρόνο με τον χρόνο, να γίνονται όλο και πιο συχνές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=147956&catID=5

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS