Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ η κορύφωση της κόντρας Σαμαρά - Τσίπρα

Στο μήνυμα της αυριανής εθνικής εκλογικής συνδιάσκεψης της ΝΔ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους από την Συγγρού με στόχο να ενισχυθεί η συσπείρωση στην εκλογική βάση της ΝΔ, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Ως κοινός παρονομαστής της προσπάθειας αναδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στο ΣΕΦ αύριο, ολοκληρώνοντας την εικόνα ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς.

Τα όσα τα τελευταία 24ωρα διαδραματίστηκαν σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο με τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα, αλλά και η εν γένει στάση του Α. Σαμαρά αποτυπώνουν επί της ουσίας την κατεύθυνση της «γαλάζιας» στρατηγικής με όξυνση των τόνων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας στο δίπολο που διαμορφώνεται ανάμεσα σε φιλοευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο και αντιευρωπαϊκό αριστερό συνασπισμό.

Με αυτό το δεδομένο να αποτελεί την κεντρική στόχευση της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς αναμένεται αύριο να αναδείξει της κρίσιμης σημασίας συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες και την αποτύπωση της αλλαγής του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των θέσεων και της συμπεριφοράς του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτελείς του Α. Σαμαρά εκτιμούν ότι η στρατηγική του «ευρωπαϊσμού- αντιευρωπαϊσμού» που ακολουθείται έχει αντίκρυσμα στην κοινωνία, με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν μια τάση του εκλογικού σώματος να κινείται πλέον στην κατεύθυνση της υπεύθυνης επιλογής του «κόμματος του ευρώ». Οι επισκέψεις Τσίπρα στην Ευρώπη δείχνουν να μην έχουν εισπραχθεί θετικά από την κοινωνία την ώρα που εκτιμάται –καθώς δεν έχουν μετρηθεί ακόμη- ότι θα ισχύσει το αντίθετο για τις επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες.

Μια πρώτη ένδειξη είναι η αντιστροφή του κλίματος αναφορικά με την παράσταση νίκης η οποία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φανερά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει γυρίσει υπέρ της ΝΔ. Γεγονός που διαμορφώνει σημαντική δυναμική.

Εκ παραλλήλου, από την Συγγρού αναμένουν την ενίσχυση των δημοσκοπικών ποσοστών από την επανένταξη στην ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη, για την οποία ακόμη καταγράφονται αντιδράσεις. 

Εκτιμάται ωστόσο ότι, στο χρόνο που απομένει μέχρι την κάλπη, το εκλογικό σώμα θα έχει αφομοιώσει την ουσία της συνεργασίας, κυρίως αναφορικά με την ανάγκη συνένωσης των κεντροδεξιών δυνάμεων, κάτι το οποίο θα αναδειχθεί και στις δημοσκοπικές έρευνες.


Πάνος Ρασσιάς

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/129610/%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%94-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8D%CF%86%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC---%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS