Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μεγαλώνει το έλλειμμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσοι καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν τις οικονομικές εξελίξεις, το πρωτογενές έλλειμμα με βάση την αύξηση της ύφεσης πάνω από 6%, θα κινηθεί πιθανότατα σημαντικά πάνω από τα 5 δις! Προφανώς αυτό δεν απασχολεί την κυβερνώσα αριστερά. Η κατάλυση του καπιταλισμού θα ανασχηματίσει το παγκόσμιο σύστημα και θα φέρει απρόβλεπτα έσοδα στη χώρα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αύξηση του ελλείμματος και έσοδα εκτός στόχων διαπιστώνεται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για το α' τετράμηνο του 2012. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 9.145 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.726 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 11.009 εκατ. ευρώ και του στόχου του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 3.262 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού φθάνουν τα 16.146 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του αντίστοιχου στόχου (16.641 εκατ. Ευρώ) κατά 495 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14.655 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2012, παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 334 εκατ. Ευρώ έναντι του στόχου (14.989 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω υστέρηση αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών στην απόκλιση των εισπράξεων ΦΠΑ (κατά 418 εκατ. ευρώ) έναντι του στόχου λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και αφετέρου στην υστέρηση ορισμένων μη φορολογικών εσόδων ειδικού χαρακτήρα... (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=101996

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS