Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - «Τρέμει» η Ρωσία μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή με περισσή ευκολία συγχέουμε τις επενδυτικές διαθέσεις με την αγορά κρατικών ομολόγων, να θυμίσουμε ότι η Ρωσία αντιτάχθηκε στην αύξηση των κεφαλαίων του ΔΝΤ που θα διατίθεντο για στήριξη της Ευρωζώνης και είχε παροτρύνει την Ελλάδα να στραφεί προς το Ταμείο, όπως σήμερα της ζητεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολιτικές αναταράξεις στη Ρωσία αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας! Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Bloomberg ο επικεφαλής του Κέντρου, Μιχαήλ Ντμιτρίεφ, προειδοποιεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στην περίπτωση που μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κρίση και μια «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου.

Οι αναλυτές του Κέντρου εκτιμούν πως σήμερα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπερβαίνουν το 50% και προβλέπουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες σε έξοδο από την νομισματική ένωση. Θεωρούν δε πως η Ρωσία, ως άμεσα εξαρτημένη από το πετρέλαιο και τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων οικονομία, θα δεχόταν πλήγμα τέτοιο που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε «έντονη δυσαρέσκεια» προς το πρόσωπο του Πούτιν, αυξημένη πολιτική καταστολή και επιδείνωση της οικονομικής κρίσης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=199623

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS