Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Πρώτο κύμα εφεδρείας με 20.000 υπαλλήλους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια πρόταση της ΝΔ, με σκοπό την αποφυγή μαζικών απολύσεων μέσω στοχευμένων μετατάξεων και τη σταδιακή απορρόφησης τους από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργούσε η αναμενόμενη ανάπτυξη των επόμενων ετών, μετατρέπεται σε μια επίφαση "προστασίας" με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μπορεί μετά την παρέλευση ενός έτους να απολυθούν.

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αμέσως το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, με τις πρώτες ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ), όπου απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι, και τις 160 ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ, όπου εργάζονται 35.000 άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας του 10% των υπαλλήλων, οι οποίοι επανδρώνουν τους παραπάνω οργανισμούς. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63369076


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS