Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Βουτιά σε χρηματιστήρια και ευρώ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πρόκειται πλέον για μακροβούτι ολικής απαξίωσης της χρηματαγοράς με προφανή στόχο την εξαγορά εταιρειών με το μικρότερο δυνατό κόστος. Όσα δομικά προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία η αποτίμηση των εταιρειών δεν βρίσκεται σε επίπεδα προ δεκαπενταετίας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται και το ευρώ, μετά την εκλογική ήττα της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Αντίστοιχα, το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,87% περίπου, με το γενικό δείκτη να διαμορφώνεται κοντά στις 866,33 μονάδες.

Η πολιτική αποδυνάμωση, σε συνδυασμό με το γενικότερα αρνητικό κλίμα οδήγησαν το ευρώ στις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι απώλειες είναι της τάξης του 2% ή και παραπάνω.

Η ανησυχία των επενδυτών ότι η πανηγυρική νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας εκλαμβάνεται ως «τιμωρία» της γερμανίδας καγκελαρίου για την πολιτική της -στον τόπο μάλιστα καταγωγής της. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4654532


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS