Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "ΗΠΑ: Νέες απειλές η εσωτερική τρομοκρατία και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο"

Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της εσωτερικής τρομοκρατίας, από τις ισλαμιστικές ομάδες σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μάικλ Λέιτερ είναι επικεφαλής μιας υπηρεσίας που δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και όμως όταν ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ περιγράφει τις υπάρχουσες απειλές, δεν φτάνει αμέσως τόσο μακριά όσο η Υεμένη και το Πακιστάν, προπύργια των τρομοκρατών της αλ Κάιντα. Η «πρώτη προτεραιότητα» του κέντρου, όπως είπε ο Λέιτερ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κογκρέσο, είναι ο εντοπισμός Αμερικανών πολιτών που έχουν στόχο να βλάψουν την ίδια τους την πατρίδα.

Η «εσωτερική τρομοκρατία» προκαλεί, εδώ και καιρό, ανησυχία και νευρικότητα στις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας. Ο αριθμός των πιθανών δραστών είναι ουσιαστικά μικρός, σύμφωνα με το διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ. Όμως είναι ευκολότερο για αυτούς, σε σχέση με τους ξένους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγικά σημαντικές αμερικανικές εγκαταστάσεις και παραμένουν σχεδόν... αόρατοι.

Για τον Κλάπερ αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να «επιμένει η αλ Κάιντα στην στρατολόγηση Αμερικανών».

Για τον Γκάρι ΛαΦρι, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μελέτης και Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η μεγαλύτερη απειλή για ευρείας κλίμακας επιθέσεις προέρχεται όχι μόνο από τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους αλλά και από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/09/2011_405385


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS