Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "H λίστα με τους 6.000 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Άνθρακες ο θησαυρός των δις που θα έσωζαν την οικονομία σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες Παπανδρέου. Κρατικοί "μπαταχτσήδες" ή πτωχευμένες επιχειρήσεις κροίσων ιδιωτών που κανείς δεν αγγίζει. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εταιρείες που έχουν βάλει λουκέτο ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ΔΕΚΟ, καθώς και κρατικές επιχειρήσεις που έχουν ιδιωτικοποιηθεί περιλαμβάνονται στη "μαύρη λίστα". Πρώτος στον κατάλογο με οφειλές που φτάνουν το 1,26 δισ. ευρώ ο ΟΣΕ.

Τα ονόματα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ή συνολικά άνω των 30 δισ. ευρώ αποκάλυψε χθες το υπουργείου Οικονομικών, αναρτώντας στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP τα στοιχεία τους.

Στην πρώτη θέση της "μαύρης" λίστας "φιγουράρει" ο ΟΣΕ, με συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο 1,26 δισ. ευρώ, και ακολουθεί η Φωτοκυπριακή ΕΠΕ με οφειλές 551 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων εδώ και πολλά χρόνια, επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ΔΕΚΟ, εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί τεράστια πρόστιμα για φοροδιαφυγή καθώς και κρατικές επιχειρήσεις που έχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί.
εγάλο μέρος των χρεών θεωρείται αδύνατον να εισπραχθεί, αφού στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι από τα 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να εισπραχθούν 8-10 δισ. ευρώ.

Για παράδειγμα, στη λίστα βρίσκουμε την Πειραϊκή Πατραϊκή με χρέη 20,6 εκατ. ευρώ, το Μινιόν με οφειλές 22,3 εκατ. ευρώ, την Αιγαίον με χρέη 75,79 εκατ. ευρώ αλλά και την πρώτη μεγάλη επιχείρηση που εντάχθηκε σε διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και μετεγκαταστάθηκε στην Ξάνθη, τη γνωστή Τζον Φιλ, που έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας το 1980. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63369152



Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS