Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σε κρίσιμη φάση το σχέδιο της ανταλλαγής ομολόγων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ένα ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πέριξ του 80% θα κριθεί ικανοποιητικό ή η συμφωνία θα βρεθεί στο αέρα. Δυστυχώς οι νωχελικές και φοβικές κινήσεις των Ευρωπαίων και η αδυναμίας μας να διαπραγματευτούμε εγκαίρως μετατρέπουν σωστές κινήσεις σε καθυστερημένες επισφαλείς επιλογές. Διαβάστε περισσότερα...

Στην πιο κρίσιμη φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών εισέρχεται η διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), μετά τη λήξη χθες της προθεσμίας για την εκδήλωση άτυπου ενδιαφέροντος από τους θεσμικούς επενδυτές.

Το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους χαρακτήριζαν χθες «ικανοποιητική» την ανταπόκριση των ξένων χωρίς όμως να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τις απαντητικές επιστολές που έλαβαν, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις επόμενες μέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή κυμαίνεται στο 70%-75% της αξίας των ομολόγων που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, έναντι 90% που είναι ο στόχος και στις επόμενες, περίπου 25 μέρες, θα επιδιωχθεί να αυξηθεί η συμμετοχή. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι ημερίδες για την ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών, σε Ευρώπη και Ασία, ώστε να πειστούν να συμμετάσχουν στο rollover.

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι τότε η αγωνία θα κορυφωθεί, καθώς στην περίπτωση που δεν επιτύχει η διαδικασία, θα υπάρξει νέα καθυστέρηση μέχρι να συμφωνηθεί από τη βραδυκίνητη Ευρωζώνη ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052879


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS