Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Η Άγκυρα βάζει φωτιά στη Μεσόγειο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι λεονταρισμοί εσωτερικής κατανάλωσης είναι σύνηθες φαινόμενο στην Τουρκία! Από εκεί όμως έως την πρόκληση διεθνούς επεισοδίου είναι μεγάλη η απόσταση. Πολλά τα εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα για να αντέξει και την διεθνή κατακραυγή και απομόνωση μιας τέτοιας κίνησης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στήνει η Τουρκία, απειλώντας εκ νέου την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα στείλει τουρκικές φρεγάτες ανοιχτά της Κύπρου προκειμένου να εμποδίσει τις σχεδιαζόμενες για την 1η Οκτωβρίου εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κάτι που προκάλεσε νέα αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Οι νέες απειλές της Αγκυρας εκτοξεύθηκαν διά στόματος του υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης της Τουρκίας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ζαμάν» εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε ότι η Τουρκία σκοπεύει να στείλει φρεγάτες στην περιοχή, όπως είχε κάνει και το 2008 όταν τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το νορβηγικό πλοίο που πραγματοποιούσε έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Γι' αυτό οι χώρες διαθέτουν πολεμικά πλοία. Γι' αυτό υπάρχουν ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση των ναυτικών μας δυνάμεων», δήλωσε προκλητικά ο Μπαγίς, ενώ επανέλαβε τα αίολα από πλευράς διεθνούς δικαίου επιχειρήματα ότι η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και «θα πράξει τα δέοντα».

Οξεία ήταν η αντίδραση της Λευκωσίας αλλά και της Αθήνας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4654460


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS