Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Βυθίζεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - .Σαν να μην φτάνει η αδυναμία διαχείρισης της μακροοικονομικής προοπτικής της χώρας, η έκθεση καταγραφεί επιδείνωση (όχι στασιμότητα) σε θέματα γραφειοκρατίας, υποδομών και καινοτομίας. Γιατί καλά τα i pad και τα e-govern αλλά η διαφθορά και οι δομικές δυσλειτουργίες της οικονομίας παραμένουν! Διαβάστε περισσότερα...

Υποχώρησε εκ νέου η Ελλάδα και μάλιστα κατά επτά θέσεις στην κατάταξη της Παγκόσμιας Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας 2011 - 2012. Η εικόνα θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Από την 83η θέση πέρυσι και την 71η το 2009 η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος την 90ή θέση, μεταξύ 142 χωρών, κάτω από τη Γεωργία και τον Λίβανο, αλλά και κάτω από πολλές αφρικανικές και βαλκανικές χώρες. Η Μποτσουάνα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατάταξη του WEF πάνω από την Ελλάδα και μάλιστα κατά δέκα θέσεις, ενώ υψηλότερα κατατάσσονται και πολλές γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία (78η), η ΠΓΔΜ (79η) και φυσικά η Τουρκία (59η).

Το εξαιρετικά άσχημο μακροοικονομικό περιβάλλον είναι αυτό που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την υποχώρηση. Δυστυχώς, όμως, η έκθεση διαπιστώνει επιδείνωση και σε όλους τους άλλους επιμέρους τομείς, όπως είναι η γραφειοκρατία, οι υποδομές, η καινοτομία, με μοναδική εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, επίσης, στην αγορά εργασίας, η οποία, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης χαρακτηρίζεται ακόμη από αρκετούς περιορισμούς. Με άριστα το 7, η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,6 και κατατάσσεται στην 126η θέση ως προς την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_08/09/2011_455254


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS